het outciderlogo bestaat uit een muziekbalk waarop de letters outcider als muzieknoten staan genoteerd.

Video's gemaakt woensdag 15-01-2020.

A Place in the Choir. De eerste groep die naar voren treedt zijn de sopranen: Marga, Anita en Elly. De tweede groep zijn mezzo sopranen: Joke, Elly en Kirsten. De derde groep zijn ook mezzosopranen: Izzy, Lianne en Beppie. De laatste groep die zich schaart rond de microfoon zijn de alten: Andrea en Heleen.

Past the Point of Rescue. Video gemaakt op woensdag 15 januari 2020 tijdens Nieuwjaarsborrel en optreden Out-Cider. Solo: Izzy en Elly.

Motherland. Video gemaakt op woensdag 15 januari 2020 tijdens Nieuwjaarsborrel en optreden Out-Cider. Solo: Anita.

Mo Ghile Mear. Video gemaakt op woensdag 15 januari 2020 tijdens Nieuwjaarsborrel en optreden Out-Cider. Mo Ghile Mear is een in gaelic gezongen Iers liedje. Mo Ghile Mear betekent in hedendaags Engels My galant Hero/Lad. Het liedje lijkt een ballade over een verloren liefde maar het is in feite een lied met een politieke boodschap. Solo: Elly en Izzy. Blokfluit: Doortje. En de saladeschotel op de voorgrond is vervaardigd door Michel.

Video's

Sixteen Fishermen Raven.
Video Camera's: Melgert Rink
video edting: Elrik Rink
The Lowlands Of Holland.
Video Camera's: Melgert Rink
video edting: Elrik Rink
Ireland's call is geschreven door Phil Caulter in 1995. Het nummer kreeg bekendheid in de uitvoering van Celtic Storm.
The Irish Rugby Football Union gebruikte het eerste couplet en refrein als hymne tijdens Internationale sportontmoetingen. Andere Ierse Sportbonden namen als spoedig Ireland's call over als 'volkslied'. Zij hadden, net als IRFU, met het gegeven dat de wedstrijdteams bestonden uit spelers afkomstig uit het zuiden en noorden van Ierland.
Video Camera's: Melgert Rink
video edting: Elrik Rink
The Town I loved So Well.
Video Camera's: Melgert Rink
video edting: Elrik Rink
I've got Rings on my fingers lijkt geen typisch folklied. Meer een tune uit een musical. Toch is het een folksong. Het lied is geschreven in 1909 door Weston en Barnes en gaat over een Ier die op een eiland is beland in de Oost Indische archipel. De plaatselijke bevolking is zo onder de indruk van de roodharige, goedlachse Ier dat hij tot hoofd van de gemeenschap wordt benoemd. Hij wil dat succes delen met zijn vriendin en vraagt in een brief of zij naar hem toe wil komen.
Deze opname is gemaakt in De Vermaning te Wormerveer tijdens een Folkmiddag op 13 maart 2016 verzorgd door OutCider en 'tGevolg.
Video Camera's: Melgert Rink
video edting: Elrik Rink
foto van bassist van 'tGevolg.Op de achtergrond bandleider Hans van Deelen. Hij speelt een traditioneel Iers instrument, de lepels. foto van Marcel van 'tGevolg.Hij springt in de lucht want hij zingt over Vrijdag.

Opname van een Iers lied om reizigers een goede reis toe te wensen The Irish Blessing gezongen door OutCider tijdens De Kerstmarkt op zaterdag 12 december 2015 in De Grote Kerk in De Rijp.
If I Should Fall Behind van Bruce Springsteen ontbreekt niet op onze setlist. De opname is gemaakt tijdens ZaanZilver een wervelende show gepresenteerd door getalenteerde 60+ in het Zaantheater op 4 oktober 2015.

Foto's

krantenartikel over Saens Korenfestival
Koren laat je hoorn als intro koor front bassiste

Zondag 12 maart 2017 vond in Hoorn het Koren Laat je Hoorn festival plaats.
Op drie podia in Schouwburg Het Park, de Othellozaal, de Foyer en Grandcafé 't Hop konden 40 koren zich pre­sen­teren.
Anderhalf jaar voorbereiding heeft geresulteerd in een dag gevuld met muziek. Van 4-stemmig a capella tot 150 mensen op een groot po­dium, voor ieder wat wils meldde Musical Popkoor Broadway op haar website. Ook liefhebbers van Ierse folk werden bediend.
Daar zorgde het ent­hou­siast zingend en spelend Iers koor Out-Cider voor.

gitariste fluit en viool violiste sopranen muzikanten zangeressen koor
foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer. foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer. foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer. foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer. foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer. foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer. foto outcider gemaakt 23april tijdens SaensKorenfestival in de PKN kerk te Wormerveer.
foto outcider gemaakt 3maart 2014 tijdens Korenspectakel in De Heeren. foto outcider gemaakt 3maart 2014 tijdens Korenspectakel in De Heeren. foto outcider gemaakt 3maart 2014 tijdens Korenspectakel in De Heeren. foto outcider gemaakt 3maart 2014 tijdens Korenspectakel in De Heeren. foto outcider gemaakt 3maart 2014 tijdens Korenspectakel in De Heeren.
foto van Outcider gemaakt 10 november 2013 tijdens Folkmiddag in De Vermaning Wormerveer. foto van Outcider gemaakt 10 november 2013 tijdens Folkmiddag in De Vermaning Wormerveer. foto van Outcider gemaakt 10 november 2013 tijdens Folkmiddag in De Vermaning Wormerveer. foto van outcider gemaakt 10 november 2013 tijdens Folkmiddag in De Vermaning Wormerveer. foto van outcider ggemaakt 10 november 2013 tijdens Folkmiddag in De Vermaning Wormerveer.